GreekEnglish (United Kingdom)
Τύπος

Βιοτεχνία υαλικών

Kυκλοφόρησε με το Βήμα της Κυριακής, στη σειρά "Κορυφαίοι Έλληνες Πεζογράφοι του 20ου αιώνα", το μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα, "Βιοτεχνία Υαλικών", το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο Απόστολος Χαντζαράς.

επιμέλεια σειράς: Ελένη Κεχαγιόγλου
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2012
192 σελ.


ISBN 978-960-503-059-9, [Κυκλοφορεί]


Συνέντευξη στη "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ"

"Η έμπνευση είναι θεία διαταγή"

Ο Αιτωλοακαρνάνας ζωγράφος μιλά στην "Π" : Η πρώτη του επαφή με τη ζωγραφική ήταν σε πολύ μικρή ηλικία, όταν πήγαινε στο εργαστήρι του πατέρα του και εξερευνούσε τα χρώματα. Σήμερα, συνεχίζοντας πάντα αυτήν την εξερεύνηση, αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη. Ο λόγος για τον Απόστολο Χαντζαρά, ο οποίος μιλά στην "Π" για τη ζωγραφική, τα παιδικά του χρόνια, τον τόπο του…

Εικαστική γεύση από θάλασσα (Πηγη: Το Βήμα)

΄Εργο του Απόστολου Χαντζαρά που δίνει «Γεύση από αλμύρα» στην ομαδική έκθεση στο «Ποσειδώνιο»
Έργα παραστατικά, τα περισσότερα μεγαλύτερων ηλικιακά καλλιτεχνών, συνδιαλέγονται με αφηρημένα και πιο σύγχρονα νεώτερων δημιουργώντας μια έκθεση με λιτή ισορροπία. Ο λόγος για την έκθεση ζωγραφικής «Γεύση από αλμύρα ΙΙ», που εγκαινιάζεται στις 12 Αυγούστου στο ιστορικό ξενοδοχείο των Σπετσών «Ποσειδώνιο» ως συνέχεια της έκθεσης φωτογραφίας «Γεύση από αλμύρα Ι» που φιλοξενείται εκεί αυτές τις ημέρες και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου.

 

Πανηγύρια και πανηγυράκια του Απόστολου Χαντζαρά στη Νάξο (Πηγή: Terrart.blogspot)

Πανηγύρι χρωμάτων και αισθημάτων

Η Νάξος έχει ενδοχώρα, εσωτερικό κόσμο, ο οποίος μπορεί να κρύψει έναν ολάκερο άλλον κόσμο. Γι αυτό στο Κορφί τ’ Αρωνιού, το μυστήριο συμπλέκεται με τον ορθό λόγο σε έναν φανταστικό χορό. Κι όπου μπλέκουν η φαντασία με την πραγματικότητα, τον πρώτο λόγο έχει ο θρύλος και μετά ο χρωστήρας του ζωγράφου. Ο Απόστολος Χαντζαράς, ζωγράφος με όλο το είναι του, έπιασε το μήνυμα κρυφοκοίταξε την κρύπτη της Νάξου, την πάλλουσα ψυχή των χωρών του Αρχιπελάγους. Ψυχανεμιζόταν ότι κάτι παράξενο συμβαίνει, ότι γινόμαστε κοινωνοί ενός μυστηρίου χωρίς να το συνειδητοποιούμε καλά-καλά.

Το νέο «χαρτί» της Ελληνικής Τέχνης (Πηγή: Το Βήμα)

Απόστολος Χαντζαράς: Το νέο «χαρτί» της Ελληνικής Τέχνης

"Είναι ο επόμενος Φασιανός" λέει μια παρέα Ελλήνων εμπόρων για τον ζωγράφο Απόστολο Χαντζαρά, εξηγώντας την μεγάλη ελληνικότητα που αποπνέουν τα έργα του.
Η νέα του έκθεση με τίτλο "αιγαίου χρώμα", που θα ανοίξει μεθάυριο, Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010 στην Γκαλερί Σκουφά στο Κολωνάκι, συζητιέται έντονα στους καλλιτεχνικούς κύκλους, καθώς ο Χαντζαράς είναι πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης για τη σύγχρονη ελληνική αγορά.

«Ερυσίχθων, σύγχρονη ανάγνωση του μύθου» (Πηγή: Το Βήμα)

«Ερυσίχθων, σύγχρονη ανάγνωση του μύθου» <br>(έως 15 Οκτωβρίου)
Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» του Δήμου Ελευσίνας  πραγματοποιείται η έκθεση «Ερυσίχθων, σύγχρονη ανάγνωση του μύθου» η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου 2010. Την έκθεση επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη.

Μια πλειάδα σημαντικών εικαστικών καλλιτεχνών παρουσιάζει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, βίντεο και μικτών τεχνικών. Μέσα από όλα αυτά τα έργα αποτυπώνεται η αμέλεια, η ασυδοσία και η καταστροφική μανία του ανθρώπου απέναντι στο χώρο που τον περιβάλλει. Ενέργειες που θυμίζουν τον πλεονέκτη Ερυσίχθωνα ο οποίος τιμωρήθηκε σε ακόρεστη πείνα – επειδή έκοψε το ιερό δέντρο της Δήμητρας. Αφού έφαγε τα πάντα γύρω του, έφαγε τα ίδια του τα μέλη και πέθανε.Μεταξύ των άλλων συμμετέχουν και οι καλλιτέχνες, Μαρία Γιαννακάκη, Ειρήνη Γκόνου, Μιχάλης Μανουσάκης, Τάσος Μαντζαβίνος, Μίλτος Παντελιάς, Κώστας Παπανικολάου, Παύλος Σάμιος, Μαρίνα Σιούτη, Παναγιώτης Τέτσης, Απόστολος Χαντζαράς (στη φωτογραφία το έργο του) κά.